Menu

Nieuws

HOOG gaat veilig mailen met ZIVVER

HOOG wil als professionele organisatie vertrouwelijk omgaan met gevoelige informatie van en over aangesloten huisartsen-coöperaties. Daarom communiceren we persoonsgegevens, verslagen, dossiers en andere gevoelige informatie nog veiliger. Dat is nodig omdat de huidige kanalen – zoals ‘gewone’ e-mail, fax of post – kwetsbaarder zijn.

Om veilig te mailen, of veilig bestanden te versturen, gebruiken wij ZIVVER. ZIVVER zorgt ervoor dat vertrouwelijke informatie veilig en versleuteld bij jou of ons aankomt. Je kunt dan ook zeker zijn dat alleen jij als ontvanger deze informatie kunt lezen, of wij als ontvanger.

Wat merk je van het gebruik van ZIVVER?

Een beveiligd bericht met vertrouwelijke informatie ontvang je gewoon per e-mail. In deze e-mail vind je een link naar een beveiligde omgeving. Hier voer je een SMS-code of een toegangscode in om het bericht te lezen. In deze filmpjes zie je hoe je een veilig bericht ontvangt en leest. Is het bericht beveiligd met een toegangscode? Dan ontvang je deze apart van de afzender (bijvoorbeeld telefonisch, in een ander mailbericht, persoonlijk of via een brief).

Met deze werkwijze kunnen onze inwoners en ketenpartners erop vertrouwen dat wij zorgvuldig met hun privacy omgaan.

 

Covid-19    

Met dit bericht willen we u informeren over de wijze waarop vanuit HOOG (HuisartsenOrganisatie Oost-Gelderland) omgegaan wordt met de situatie rondom het coronavirus. Binnen HOOG zijn drie huisartsenorganisaties actief: Huisartsen Regio Apeldoorn, Huisartsenorganisatie Zutphen en Huisartsenzorg Oost-Achterhoek.

We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. We volgen de richtlijnen van de overheid (o.a. RIVM). Daarnaast onderhouden we zeer regelmatig contact met de GGD.

Richtlijnen

Mensen met het coronavirus hebben koorts en luchtwegklachten, zoals hoesten of kortademigheid.

De belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn:

 • Was de handen zeer regelmatig met zeep
 • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Als u deze klachten heeft én u bent in contact geweest met iemand die positief getest is op het coronavirus of u bent in de afgelopen 14 dagen in één van de volgende gebieden geweest:

 • China (inclusief: Macau en Hongkong)
 • Singapore
 • Zuid-Korea
 • Iran
 • De Noord-Italiaanse provincies: Lombardije, Veneto, Emiglia Romagna, Piëmonte, Aosta-vallei, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië en Ligurië

Neem dan telefonisch contact op met uw huisarts tijdens kantooruren en na kantooruren met de huisartsenpost conform de richtlijn van het RIVM.  Het is heel belangrijk dat u niet op eigen initiatief naar de huisarts / huisartsenpost komt als u zich in bovenstaande omschrijving herkent!

De meest actuele informatie kun je vinden op www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Meer weten?

 • Kijk voor actuele informatie en voor vragen en antwoorden over het coronavirus op de site van het RIVM rivm.nl of GGD www.ggd.nl.
 • Kijk voor alle overige vragen (ook voor specifieke doelgroepen als scholen, bedrijfsleven etc.) op de site van de Rijksoverheid rijksoverheid.nl.
 • Heb je als burger nog vragen over het coronavirus? Bel dan met het publieksinformatienummer van de Rijksoverheid: 0800-1351