Intervisie Implementatie SOH voor Huisartsen en Doktersassistenten
Stel je voor: een plek waar jij en andere huisartsen en doktersassistenten samenkomen, waar openheid en vertrouwen heersen, en waar de focus ligt op wat écht belangrijk is – jouw patiënten. Dat is precies wat onze intervisiegroepen bieden.
In een tijd waarin we allemaal streven naar meer tijd voor onze patiënten, is het cruciaal om kennis en ervaringen te delen met elkaar. Onze intervisiegroepen zijn dé plek waar jij kunt leren van anderen, waar je ondersteuning vindt bij het implementeren van nieuwe interventies en waar nieuwe inzichten direct toepasbaar zijn in jouw praktijk.
Bij intervisie wordt in kleine groepen gekeken naar een specifiek probleem of specifieke vraag die bij iemand leeft. Vaak kampt deze persoon met de vraag omdat hij of zij de werkelijke vraag die eronder zit (nog) niet ziet en dus ook niet helder heeft hoe hij/zij zelf bijdraagt aan het in standhouden van de vraag. Door middel van intervisie wordt er een gesprek gevoerd waarin iemand begint met een probleemstelling en de anderen verhelderende open vragen stellen. Alternatief kan intervisie ook gebruikt worden om juist de succesfactoren achter een succes helder te krijgen. Wat maakt nu dat een bepaalde aanpak gewerkt heeft, en wat zou je een volgende keer opnieuw zo willen aanpakken?
Vanuit het programma MTVDP is het deelnemen aan intervisie voor huisartsen verplicht. Hen wordt gevraagd minimaal 2x per jaar deel te nemen aan een MTVDP gerichte intervisie á 1,5-2 uur per bijeenkomst.
Dit kan als onderdeel van een reguliere intervisiestructuur (bijvoorbeeld binnen de HAGRO), of door middel van deze speciale MTVDP intervisiegroep.
Leerdoelen
Door deel te nemen aan onze intervisiegroepen, kun jij:
- Blijvend van elkaar leren: Profiteer van de wijsheid van je collega's. Ontdek nieuwe benaderingen, bespreek uitdagingen en deel jouw successen. Samen staan we sterker!
- Ondersteuning bij implementatie: Implementeer nieuwe interventies met vertrouwen. Ontvang praktische tips, advies en begeleiding van je mede-huisartsen, waardoor de implementatie soepeler verloopt en effectiever wordt.
- Nieuwe inzichten om te gebruiken: Verrijk jouw praktijk met frisse inzichten en innovatieve benaderingen die voortkomen uit waardevolle discussies en reflecties binnen de groep. Ontdek wat écht werkt en pas het direct toe in jouw dagelijkse werkzaamheden.
Voorbereiding
Tijdens deze intervisie ga je je verder verdiepen in een actuele situatie die jou of een van de andere leden van de intervisiegroep in het dagelijks werk bezighoudt. Vanzelfsprekend sluit die situatie aan bij het thema dat we voor deze intervisie hebben vastgesteld. De intervisiebegeleider kiest afhankelijk van het thema en de groep vooraf een geschikte intervisiemethode, waarna jij in samenspraak met de groep een van de meegenomen casussen kiest om verder uit te diepen.
Wat vragen we je te doen:
Denk eens na over een situatie of casus waar je graag het collectieve brein van de groep op zou inzetten. Dit kan ook een situatie zijn waarin jij in jouw werk een succesvolle ervaring had, en wilt uitdiepen wat nu de onderliggende factoren voor je succes waren. Neem je casus in samengevatte vorm mee (maximaal 3 zinnen).
Als de groep jouw casus kiest, dan is het van belang dat jij zoveel mogelijk informatie kan vertellen aan de groep. Elk detail kan van belang zijn. Zorg ervoor dat je daar dus van te voren al even over na hebt gedacht. De rest wijst zichzelf tijdens de intervisie.
Begeleiding en groepsgrootte
De intervisiegroepen bestaan uit maximaal 8 deelnemers per keer. De groep wordt begeleid door diverse collega's van HOOG, en vindt online plaats via Microsoft Teams.
Op de pagina van het programma MTVDP zijn formats ter beschikking gesteld om het intervisiegesprek te ondersteunen.
Datum en tijd
Dinsdag 4 februari 2025 van 19.00 - 21.00 uur
Online via Teams
Doelgroep(en)
Huisartsen en Doktersassistenten werkzaam in de regio's van HOOG.
Kosten
Aan deze scholing zijn geen inschrijfkosten verbonden.
Inschrijven voor scholing
Schrijf je in via onderstaande button. Inschrijven kan tot en met 20 januari 2025.