Werken aan Positieve Gezondheid - Verrijking
Deze scholing draagt bij aan het kernelement 'het Goede Gesprek'.
In zorg, welzijn en onderwijs wordt steeds vaker gewerkt vanuit Positieve Gezondheid. En ook werkgevers merken steeds meer dat het waarde heeft om ‘het andere gesprek’ te voeren met medewerkers. Het werkconcept van Positieve Gezondheid houdt in dat je anders kijkt naar ‘of het goed gaat met iemand’.
De verdiepingsscholing bestaat uit twee workshops: ‘Aansluiten bij de motivatie en zingeving van de zorgvrager’ en ‘Persoonsgericht werken in korte zorgconsulten’.
Workshops
Aansluiten bij de motivatie en zingeving van de zorgvrager
Het valt soms niet mee om mensen ‘aan’ te krijgen. Soms lijkt het of de ander niets wil. Of dat hij wel zegt iets te willen, maar vervolgens niet veel doet om te veranderen. In zo’n geval kan het verleidelijk zijn om als professional ofwel steeds harder te gaan duwen en trekken, ofwel je betrokkenheid te verminderen. Zijn er ook andere opties? Dat zou natuurlijk mooi zijn. Het levert betere opbrengsten én meerwerkplezier op als de ander (voorzichtig) in beweging komt en meer vertrouwen krijgt. In deze workshop ga je verkennen hoe je de motivatie van mensen kunt helpen groeien. Ook je eigen zingeving wordt daarbij versterkt.
Persoonsgericht werken in korte zorgconsulten
Een heel spinnenweb invullen met iemand en dan een breed gesprek starten over wat hem bezighoudt –dat klinkt enorm tijdrovend. Wat nu als je helemaal geen serie lange gesprekken tot je beschikking hebt? Maar een of meer korte contactmomenten? Dan krijg je in deze workshop handvatten om alsnog persoonsgericht te werken. Met als doel een betere connectie en meer ‘beweging’ bij de ander. Tijdens de workshop ga je aan de slag met onderwerpen als snel de aansluiting vinden, de omgeving slim inrichtenter voorbereiding en werken met Positieve Gezondheid als je maar 5 minuten de tijd hebt.
Welke investering wordt gevraagd?
Het inschrijfgeld voor de scholing is € 275,-. Het inschrijfgeld is inclusief trainers, scholingsmaterialen, ruimtes en catering. De studiebelasting van deze workshop bestaat uit:
- Twee klassikale bijeenkomsten van 3,5 uur:
· 12 december 2024, 18.00 - 20.30 uur
· 30 januari 2025, 18.00 - 20.30 uur
17.30 - 18.00 uur inloop met soep en een broodje - Zes uur thuisstudie
- Een digitale evaluatie
Locatie
De klassikale bijeenkomsten van deze opleiding worden verzorgd bij Pakhuis Noorderhaven in Zutphen.
Doelgroep
De verdiepingsscholing is geschikt voor huisartsen, doktersassistenten, praktijkondersteuners en verpleegkundigen. Voordat je aan deze scholing kunt deelnemen moet je eerst de basis scholing hebben afgerond.
Accreditatie
De training is voor 5 punten geaccrediteerd bij KABIZ, NVvPO, LVPOH en ABC1.
Meer informatie en aanmelden
Deze opleiding wordt gecoördineerd door de HOOG Academie in samenwerking met Visiom, in het kader van het programma Meer Tijd voor de Patiënt. Voor vragen en meer informatie over deze opleiding kun je contact opnemen via een mail aan academie@hoogzorg.nl.